De Wim Hof App

OrganisatieInnerfire
DienstenOntwikkeling mobiele app

The Iceman Wim Hof App

De Wim Hof Method (WHM) toegankelijk maken. Dat is het doel van de WHM Apps. De Wim Hof Method is een methode waarmee iedereen zijn innerlijke kracht kan (her)vinden. Het is de droom van Wim Hof om iedereen gezond, krachtig & gelukkig te maken. In de app is zijn methode met ademhaling, koud therapie & commitment oefeningen te beoefenen. De voortgang kun je vervolgens ook bijhouden in de Wim Hof App.

De klantvraag

“Een app waarin gebruikers kennis kunnen maken met de Wim Hof Method en hun voortgang kunnen bijhouden”

Aanpak

Doelstellingen bepalen

Voordat we beginnen met het ontwerpen en ontwikkelen van een app bespreken we altijd eerst de doelstellingen. Zo ook met Innerfire (het bedrijf achter de Wim Hof Method). De doelstellingen waren vrij duidelijk. De nieuwe app zou een veel betere gebruikservaring moeten krijgen dan de oude app. De oude app was namelijk zeer verouderd. En de nieuwe app moest direct aansluiten bij de nieuwe huisstijl van de Wim Hof Method.

Daarnaast zouden de nieuwe apps het bijhouden en opslaan van de voortgang mogelijk moeten maken. Zodat gebruikers de voortgang kunnen volgen en gemotiveerd worden om vol te houden.

Ontwerpen

Bij het ontwerpen van de Wim Hof Method (app) hebben we direct de keuze gemaakt om twee versies van de app te ontwikkelen, een Apple iOS en een Google Android versie. Deze keuze hebben we gemaakt omdat gebruiksvriendelijkheid een zwaarwegend criteria was en we op deze manier het beste kunnen inspelen op de verschillende type platformen. Dat lukt niet als we een hybride-app zouden hebben ontwikkeld.

Zoals al genoemd zijn we bij het ontwerpen uitgegaan van de huisstijl die net was ontworpen door Innerfire. Het resultaat van deze fase waren twee ontwerpen (iOS & Android) voor de Wim Hof App.

 

Ontwikkeling

Voor de Wim Hof App hebben we dus twee apps ontwikkeld. Een voor iOS apparaten en een voor de Android apparaten.

De Wim Hof app hebben we opgebouwd rondom exercises en de drie categorieën die de WHM bevat. Je kunt kiezen welke in welke categorie je een exercise wilt starten. Vervolgens kun je de tekstuele uitleg van de exercise lezen en een video bekijken waarin Wim Hof persoonlijk uitlegt hoe de oefening moet en wat het doel ervan is. Vervolgens kun middels de trainingskalender je voortgang in de gaten houden. Je kunt zien hoeveel je in een maand getraind hebt en per dag is inzichtelijk welke resultaten je hebt behaald.

Voor een betere kennis over de WHM zijn er ook explaination videos in de app opgenomen waarin Wim Hof het belang van de ademhalingstechnieken, koud therapie & committent uitlegt.

Release

Bij de release van de Wim Hof App hebben we gekozen voor een gefaseerde aanpak. We hebben eerst de iOS-versie in de Apple Appstore gezet. Waarna we zijn gaan bouwen aan de Android versie. Op deze manier kunnen we de feedback vanuit de iOS app direct meenemen in de Android app.

Tegenwoordig houden we de feedback in de gaten en updaten we de apps regelmatig met nieuwe functies en verbeteringen. Op die manier zorgen we ervoor dat de apps niet meer verouderd raken.

In de toekomst gaan we diverse koppelingen bouwen zodat het synchroniseren van de resultaten over meerdere devices mogelijk wordt en dan kan de voortgang ook online worden bekeken.

app-laten-maken-whm-wear-showcase

Met behulp van een smartwatch kan de Wim Hof Method app ook de hartslag uitlezen zodat de gebruiker een compleet beeld van de oefening krijgt.

De oplossing

Instructievideo's

In de Wim Hof App zijn instructievideo’s opgenomen. In deze instructievideo’s legt Wim Hof uit hoe de oefening uitgevoerd dient te worden. Om de video’s te kijken wordt geen internetverbinding vereist.

Stopwatch

In de Wim Hof App is het mogelijk om de voortgang van alle oefeningen bij te houden. Zo is er voor de ademhalingsoefening een speciale stopwatch ontworpen die perfect aansluit bij de ademhalingstechniek.

Agenda

De resultaten van de oefeningen kunnen worden bijgehouden in een training-agenda. Hier worden de resultaten in opgeslagen en wordt op een overzichtelijke manier weergegeven hoe veel type oefeningen je per dag hebt gedaan.

Ook starten met de Wim Hof Method?

Download de app!

Ook intresse in een mobiele app?

Laten we samen een kop koffie drinken!

Bel ons!

Direct iemand aan de lijn!

Mail ons!

Stel u vraag gerust per mail en wij reageren binnen 24 uur!