ICT Roadmap PURE Furniture

OrganisatiePURE Furniture
DienstenICT Roadmap / Code-review

ICT Roadmap PURE

PURE Furniture is een bedrijf dat ontzettend gave vintage meubels ontwikkelt en produceert. De productielijn bevindt zich in Roemenië, maar de sales en een deel van de productontwikkeling bevinden zich in Nederland. Het is dus een uitdaging om deze twee bedrijfsonderdelen zo efficient mogelijk te laten samenwerken.
De afgelopen jaren had PURE al een aantal pogingen gedaan om de ICT-systemen van de productie (ERP) te koppelen aan de salesapplicaties in Nederland. Dit wilde echter niet geheel lukken. Daarom was het tijd voor een IT-Roadmap en code-review, zodat er met een concreet doel gewerkt kon worden naar de gewenste situatie.

De klantvraag

“Wij willen graag een stappenplan met concrete acties, zodat we kunnen zorgen voor een goede ICT-integratie tussen ons ERP-systeem en de salesapplicaties.”

Aanpak

Huidige en gewenste situatie

Om een goede roadmap te kunnen opstellen, moet je altijd weten waar je staat als bedrijf en waar je heen wilt. Zowel bedrijfskundig als op ICT-vlak. Daarom hebben we allereerst de huidige situatie (IST) en vervolgens de gewenste situatie (SOLL) beschreven.

Bij de gewenste situatie hebben we ook uitgewerkt welke benodigde koppelingen er met het ERP gemaakt moeten worden om de gewenste situatie te realiseren. We zijn achter deze wensen gekomen door de bedrijfskundige behoeftes goed in kaart te brengen en met medewerkers op de werkvloer te praten. Hierdoor hebben we inzicht gekregen in de taken die veel handwerk vereisen.

Stip op de horizon

Vervolgens hebben we ook geholpen om verder te kijken dan de huidige behoeftes die PURE op dat moment had. Uit ervaring weten we dat wanneer een bedrijf met een automatiseringsslag begint, er vaak snel nieuwe wensen ontstaan. Omdat PURE een bedrijf is dat vooral op de beleving rondom het meubilair inspeelt, kunnen we er bijvoorbeeld gezien de huidige ontwikkelingen van uitgaan dat technologie zoals Augmented Reality weleens waardevol zou kunnen zijn. Dit soort langetermijnideeën nemen we altijd mee, als een soort ‘stip op de horizon’.

Code review

Bij een roadmap heb je bijna altijd te maken met deze vraag: ‘Gaan we onze huidige systemen aanpassen of is het overstappen op nieuwe systemen of software niet goedkoper op de lange termijn?’

Om deze vraag goed te beantwoorden, hebben we een code review gedaan van de softwarepakketten die door PURE zelf ontwikkeld waren. Hierdoor werd duidelijk of het aanpassen van deze pakketten een realistisch optie zou zijn en welke impact dit op de korte en lange termijn zal hebben.

Release

In een eindadvies hebben we alle onderdelen van de IST en SOLL situatie meegenomen en geadviseerd om niet alleen puur op in software te investeren, maar ook in personeel. Een van de concrete voorbeelden is dat we we geadviseerd hebben om een ICT-manager aan te nemen die het ‘gat’ tussen de huidige en gewenste situatie kan overbruggen. Dit is de persoon die dan het ICT-project kan gaan leiden en procesmatig de twee verschillende bedrijfsonderdelen dichter bij elkaar kan brengen.

Mike en Joey zijn prima kerels. Ze zijn in staat de klantvraag snel te doorgronden. Heldere analyse en een concreet stappenplan.

De korte en de lange termijn ICT-oplossingen die zijn voorgesteld door Deckeron ondersteunen de organisatie met het uitvoeren van de commerciële strategie.

Paul Brouns / Commercieel Directeur

Strategische ICT vragen? Of behoefte aan een second-opinion?

Laten we samen een kop koffie drinken!

Bel ons!

Direct iemand aan de lijn!

Mail ons!

Stel uw vraag gerust per mail en wij reageren binnen 24 uur!