Vastgoed Investeringen App

Vastgoed-Investeringen
OrganisatiePlein1813 OG
DienstenOntwikkeling webapplicatie

De Vastgoed Investeringen App

Geautomatiseerd inzicht krijgen in de mogelijke vastgoed investeringen in jouw regio? Niet meer urenlang speuren op Funda om dat ene ruwe diamantje te vinden om te verbouwen, verhuren of verkopen? Samen met Plein 1813 OG hebben we een applicatie ontwikkeld die jou hierbij helpt!

De klantvraag

“Ik zoek nu uren op Funda naar vastgoed investeringen die na verbouwing een mooi rendement opleveren. Kunnen we dat niet automatiseren?”

Aanpak

Doelstellingen bepalen

Vanuit de klantvraag was de doelstelling vrij helder. De applicatie moest een lijst genereren met mogelijke objecten voor vastgoed investeringen. Na een gezamenlijke brainstorm zijn er nog een aantal functies bepaald die handig zouden zijn in een dergelijke applicatie.

Zo moest het ook mogelijk worden om snel een investeringsberekening uit te voeren voor een object en om een pdf te genereren met alle specificaties, om zo een duidelijk plaatje te geven aan mogelijke geldschieters.

Ontwerpen

Bij het ontwerpen van de applicatie is ervoor gekozen om de applicatie zo in te richten, dat ook andere vastgoedinvesteerders toegang konden krijgen in de vorm van een abonnement. Dit zijn fundamentele keuzes voor een applicatie en hier is tijdens de brainstorm dus ook goed over nagedacht.

Visueel is de applicatie responsive ontwikkeld, zodat belangrijke gegevens over een object ook altijd mobiel beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld wanneer medewerkers van Plein 1813 OG op locatie een huis bekijken. Daarnaast worden er in de applicatie gerelateerde objecten getoond, zodat direct duidelijk is welke prijzen er voor soortgelijke objecten in de omgeving worden gevraagd en betaald.

Ontwikkeling

Bij de ontwikkeling was het ‘herkennen’ van kansen in een grote brei van verschillende data de grootste uitdaging. Samen met Plein 1813 OG hebben we een algoritme ontwikkeld dat ‘s nachts voor alle te koop staande objecten in Nederland een geschat rendementspercentage berekent, waarin onder andere rekening is gehouden met de vraagprijs, verbouwingskosten en andere bijkomende kosten.

Ook is er een API ontwikkeld die gebruikt kan worden om woningaanvragen geautomatiseerd te importeren. Aan de hand van deze woningaanvragen worden daarnaast matches gemaakt met het aanbod dat te koop staat. Op die manier is het voor een investeerder (of makelaar) direct zichtbaar of er al kopers in de rij staan voor een dergelijke woning.

Release

Tijdens de ontwikkeling van de applicatie hebben we continu kleine versies van de applicatie ter test aangeboden aan Plein 1813 OG. Omdat het ontwikkelen van het algoritme iets is waar je continu aan bij moet schaven, hebben we ervoor gekozen om zo snel mogelijk Plein 1813 OG toegang te geven tot (een deel van) de applicatie.

Allereerst is Plein 1813 OG deze applicatie zelf dagelijks in gebruik gaan nemen. Pas daarna is er besloten toegang te verlenen aan andere vastgoedinvesteerders of -makelaars.

De oplossing

Algoritme

Om volledig geautomatiseerd de verwachte rendementspercentages voor het woningaanbod te berekenen, is in samenwerking met Plein 1813 een algoritme ontwikkeld. Elke nacht schaaft dit algoritme de verwachte rendementspercentages bij, zodat ook marktbewegingen zijn opgenomen.

Schaalbaar

Uiteraard is het mooi om een applicatie op te leveren voor een klant, maar in dit geval is de applicatie ook zo opgebouwd dat toekomstige geïnteresseerden direct toegang kunnen krijgen. Op die manier is er een schaalbare applicatie ontstaan die prima functioneert, ongeacht de hoeveelheid verschillende bedrijven die erin werken.

Responsive

Het kan anno 2018 bijna niet anders, maar de applicatie is ook responsive. Hierdoor hebben vastgoedinvesteerders ook buiten op straat direct toegang tot een database vol onbetaalbare informatie, zowel van het huidige aanbod als van de verkoopgeschiedenis.

Ook de vastgoed kansen in jouw buurt geautomatiseerd vinden?

Neem contact met ons op!

Bel ons!

Direct iemand aan de lijn!

Mail ons!

Stel u vraag gerust per mail en wij reageren binnen 24 uur!