Wim Hof Method App

OrganisatieInnerfire
DienstenNative iOS & Android App

Wim Hof Method App

Het doel van de WHM Apps is om de Wim Hof Method (WHM) toegankelijk te maken. De Wim Hof Method is een methode waarmee iedereen zijn innerlijke kracht kan (her)vinden. Het is de droom van Wim Hof om iedereen gezond, krachtig & gelukkig te maken. In de app is zijn methode met ademhaling, koud therapie & commitmentoefeningen te beoefenen. De voortgang kun je vervolgens ook bijhouden in de Wim Hof App.

De app is voor iedereen gratis beschikbaar!

De klantvraag

“Een app waarin gebruikers kennis kunnen maken met de Wim Hof Method en hun voortgang kunnen bijhouden”

Aanpak

Doelstellingen bepalen

Voordat we beginnen met het ontwerpen en ontwikkelen van een app bespreken we altijd eerst de doelstellingen. Zo ook met Innerfire (het bedrijf achter de Wim Hof Method). De doelstellingen waren vrij duidelijk. De nieuwe app zou een veel betere gebruikservaring moeten krijgen dan de oude app. De oude app was namelijk zeer verouderd. En de nieuwe app moest direct aansluiten bij de nieuwe huisstijl van de Wim Hof Method.

Daarnaast moesten de nieuwe apps het bijhouden en opslaan van de voortgang mogelijk maken, zodat gebruikers de voortgang kunnen volgen en gemotiveerd worden om vol te houden.

Ontwerpen

Bij het ontwerpen van de Wim Hof Method (app) hebben we de keuze gemaakt om twee versies van de app te ontwikkelen, een Apple iOS en een Google Android-versie. Deze keuze hebben we gemaakt omdat gebruiksvriendelijkheid een zwaarwegend criterium was en we op deze manier het beste kunnen inspelen op de verschillende typen platformen. Dat lukt niet als we een hybride-app zouden hebben ontwikkeld.

Bij het ontwerpen van de app zijn we uitgegaan van de huisstijl die net was ontworpen door Innerfire. Het resultaat van deze fase waren twee ontwerpen (iOS & Android) voor de Wim Hof App.

Ontwikkeling

De Wim Hof Method App hebben we opgebouwd rondom oefeningen vanuit de drie categorieën die de WHM bevat. Je kunt kiezen in welke categorie je een oefening wilt starten. Vervolgens kun je de tekstuele uitleg van de oefening lezen en een video bekijken waarin Wim Hof persoonlijk uitlegt wat de oefening en het doel ervan is. Vervolgens kun je met de trainingskalender je voortgang in de gaten houden. Je kunt zien hoeveel je in een maand getraind hebt en welke resultaten je per dag hebt behaald.

Voor meer informatie over de WHM zijn er ook uitlegvideo’s in de app opgenomen waarin Wim Hof het belang van de ademhalingstechnieken, koud therapie & commitment uitlegt.

Release

Bij de eerste release van de Wim Hof App hebben we gekozen voor een gefaseerde aanpak. We hebben eerst de iOS-versie in de Apple Appstore gezet. Daarna zijn we gaan bouwen aan de Android-versie. Op deze manier kunnen we de feedback vanuit de iOS app direct meenemen in de Android app.

Tegenwoordig houden we de feedback in de gaten en updaten we de apps regelmatig met nieuwe functies en verbeteringen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de apps niet meer verouderd raken.

Benieuwd hoe Innerfire de samenwerking met Deckeron ervaart? Lees ons interview met Enahm Hof.

app-laten-maken-whm-wear-showcase

Met behulp van een smartwatch kan de Wim Hof Method app ook de hartslag uitlezen, zodat de gebruiker een compleet beeld van de oefening krijgt.

Functionaliteiten

Synchronisatie

De Wim Hof Method App is volledig gekoppeld aan het online Wim Hof Method communityplatform.

Vanuit de app kan een Wim Hof Method account worden aangemaakt, resultaten van gebruikers worden vervolgens gesynchroniseerd zodat je deze op het communityplatform ook kunt bekijken.

Push notificaties

Als echte Wim Hof liefhebber wil je altijd op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen.

In de app is er daarom de mogelijkheid om push-notificaties te ontvangen. Zo heeft het team achter de Wim Hof Method een directe communicatiemogelijkheid met de community en missen gebruikers nooit meer een belangrijke mededeling of aanbieding.

Gezondheidsintegratie

Naast de mobiele app biedt de Wim Hof Method app ook een app voor de smartwatch aan. Daarmee kunnen gebruikers de ademhalingsoefening van Wim Hof tracken vanaf hun smartwatch. Daarbij worden niet alleen de behaalde retentietijden opgeslagen, maar wordt ook de hartslag wordt uitgelezen.

Aan het einde van de oefeningen worden (indien gewenst) de resultaten veilig gedeeld met de gezondheidsplatformen van Android en iOS.

Download nu gratis de Wim Hof Method app

Ook interesse in een mobiele app?

Laten we samen een kop koffie drinken!

Bel ons!

Direct iemand aan de lijn!

Mail ons!

Stel uw vraag gerust per mail en wij reageren binnen 24 uur!