ICT-Advies

Twijfel jij over ICT-projecten en te maken ICT-keuzes binnen jouw organisatie? Lopen projecten stroef, ben je het overzicht kwijt of heb je het idee dat de software niet veilig genoeg is? Wij geven als appontwikkelaars ICT-advies aan MKB-bedrijven.

ICT niet altijd begrijpelijk

ICT is niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. Veel software is in complexe taal geschreven en een implementatie hiervan gaat veel mensen de pet te boven. Bij het implementeren of laten ontwikkelen van software is dan ook veel vertrouwen nodig. Vertrouwen in het proces en vertrouwen in de softwareontwikkelaar. Herken jij jezelf in een van onderstaande situaties?

 • Er moeten lastige keuzes gemaakt worden met betrekking tot software
 • Je hebt twijfels bij lopende ICT-projecten
 • De grip op een lopend project ben je volledig kwijt
 • Je bent bang dat software is gehackt of gemakkelijk kan worden gehackt
 • Je bent bang dat de software op gegeven moment niet meer te onderhouden is
 • Jullie maken gebruik van trage software, ook naar klanten toe
 • Je bent bang dat een grote investering in software uiteindelijk een slechte keuze blijkt

Als ICT-consultants voor MKB-bedrijven geven wij, als volledig onafhankelijke partij, ICT-advies en maken we keuzes overzichtelijk en begrijpelijk. Hierdoor krijg jij alle vertrouwen in bestaande of aan te schaffen software.

ICT-advies door Deckeron

Wij leveren inhoudelijke ICT-kennis en duiken in de huidige situatie. We brengen eerst in kaart wat deze situatie is, gaan op zoek naar eventuele (toekomstige) problemen en stellen indien nodig ook passende oplossingen voor. Voor de volgende situaties kun je ons benaderen.

Hoe los ik een businessprobleem op?

Kamp je met een probleem binnen je bedrijf of organisatie? Wij brengen het probleem voor je in kaart en kijken naar mogelijke oplossingen. Zo kun je gefundeerde keuzes maken over het laten ontwikkelen van software, het aanschaffen van pakketten, het veranderen van processen of het veranderen van werkwijzen.

 

Welk softwarepakket moeten we gebruiken?

Wil je software inzetten in je bedrijf maar weet je niet welk softwarepakket je moet gebruiken? Wij stellen een shortlist van pakketten samen en kijken welke pakketten voldoen aan de functies die nodig zijn in jouw bedrijf. Vanuit de opsomming van plus- en minpunten kun je uiteindelijk gefundeerde keuzes maken. Is er een softwarepakket gekozen? Dan draaien we eerst een demo en vertalen we het hele traject in begrijpbare beslissingen.

 

Ons lopende ICT-project verloopt stroef

Loopt een bestaand ICT-project binnen jullie organisatie stroef? Dit kan zowel met interne als externe partijen zijn. Wij vervullen een brugfunctie en kijken als derde partij mee. We onderzoeken het project, de doelstellingen, de geplande acties en zetten alles weer op de rails. En als het gewenst is dan kunnen we het hele projectmanagement over nemen.

 

Ik heb twijfels bij een lopend softwareproject

Heb je twijfels bij een lopend project en wil je een second opinion? Ben je bang dat software gehackt kan worden en klantgegevens op straat komen te liggen? Wij bestuderen het project op organisatorisch niveau en kijken of er efficiënt wordt gewerkt. Daarnaast houden we een technische review van de softwarecode en stellen we een rapport op met mogelijke risico’s en bijbehorende verbeterpunten.

Vertrouwen in de software

Omdat wij zowel een bedrijfskundige als technische achtergrond hebben, bekijken we een probleem van meerdere kanten. We bekijken en beoordelen de specifieke software, maar bestuderen de situatie ook vanuit het oogpunt van jouw organisatie. Nadat wij ons ICT-advies hebben gegeven kun je met alle vertrouwen verder en profiteren van veel voordelen.

 • ICT-keuzes zijn overzichtelijk en begrijpelijk
 • Je hebt weer grip op je lopende ICT-projecten
 • Je hebt de touwtjes weer in handen
 • Je weet dat de software veilig is
 • De communicatie tussen alle betrokken partijen is verbeterd
 • Met ons ICT-advies kun je de juiste keuzes maken
 • Het juiste softwarepakket is gekozen

Wil jij de touwtjes weer in handen hebben, de zekerheid hebben dat je de juiste keuzes maakt of er zeker van zijn dat alle software in de organisatie veilig en betrouwbaar is? Als ICT-consultants komen we graag bij je langs!